Lekka zupa pomidorowa

Pyszna zupa pomidorowa! Lekka, bo na bulionie warzywnym, bez śmietany czy zasmażki. Odpowiednia zarówno dla maluchów, starszych dzieci i dorosłych. Jeśli Twój brzdąc nie radzi sobie jeszcze z gryzieniem większych kawałków – zamień makaron na kaszkę manną. Zupa doskonale smakuje również z ugotowanym ryżem.

pomidorowa-pomidorowa-

Dla niemowląt od 10 miesiąca.

Składniki

  • 1,8l bulionu warzywnego
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 2 łyżki passaty (przecieru pomidorowego)
  • Marchewka (ugotowana, najlepiej z bulionu)
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz (jeśli gotujesz dla starszych dzieci)

Przygotowanie

  1. Zagotuj bulion, dodaj pomidory z puszki, passatę i pokrojoną na kawałki marchewkę.
  2. Doprowadź do wrzenia, zmiksuj, dopraw do smaku i gotowe!
  3. Podawaj zupę posypaną posiekaną natką (witamina C!) z drobnym makaronem lub ryżem.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s