Pyszna zupa pomidorowa! Lekka, bo na bulionie warzywnym, bez śmietany czy zasmażki. Odpowiednia zarówno dla maluchów, starszych dzieci i dorosłych. Jeśli Twój brzdąc nie radzi sobie jeszcze z gryzieniem większych kawałków – zamień makaron na kaszkę manną. Zupa doskonale smakuje również z ugotowanym ryżem.
Dla niemowląt od 10 miesiąca.
Składniki
- 1,8l bulionu warzywnego
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 2 łyżki passaty (przecieru pomidorowego)
- Marchewka (ugotowana, najlepiej z bulionu)
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz (jeśli gotujesz dla starszych dzieci)
Przygotowanie
- Zagotuj bulion, dodaj pomidory z puszki, passatę i pokrojoną na kawałki marchewkę.
- Doprowadź do wrzenia, zmiksuj, dopraw do smaku i gotowe!
- Podawaj zupę posypaną posiekaną natką (witamina C!) z drobnym makaronem lub ryżem.
Smacznego!