Wielkanocne babeczki

Ulubione mufinki mojej córki w wydaniu wielkanocnym. Szybkie, pyszne, bananowe.

babeczki

Składniki (12 sztuk)

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 125 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 225g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • Lukier do dekoracji (niekoniecznie)

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  2. Jeśli używasz silikonowych foremek – nasmaruj je oliwą, jeśli formy do muffinek – wyłóż ją papilotami.
  3. Rozgnieć banany – widelcem lub w malakserze.
  4. Dodaj olej, zmiksuj, następnie cały czas miksując, dodaj jajka i cukier.
  5. Kiedy składniki się połączą i będą tworzyły gładką masę – dodaj przesianą mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. Zmiksuj wszystko.
  6. Przełóż masę do foremek. Piecz 15 minut.

Smacznego!

Reklamy

Jedna myśl nt. „Wielkanocne babeczki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s