Kasza jaglana z truskawkami

Kasza jaglana to idealny posiłek dla maluchów – jest delikatniejsza niż gryczana, czy jęczmienna, jest doskonałym źródłem energii, błonnika i witamin. Ostatnio ulubione danie mojej córy, to właśnie jaglanka z masłem, syropem z agawy i owocami. Banalnie proste, bajecznie pyszne i fantastycznie zdrowe.

kaszka jaglana z owocami

Składniki (2 porcje)

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • Łyżka masła
  • Łyżka syropu z agawy (można zastąpić miodem)
  • Garść truskawek
  • 1/2 banana

Przygotowanie

  1. Zagotuj w garnuszku szklankę wody, wrzuć kaszę do wrzątku i gotuj na małym ogniu przez 12 minut (lub kieruj się wskazówkami na opakowaniu).
  2. Do ugotowanej kaszy dodaj masło i syrop z agawy, wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plasterki, truskawki odszypułkuj i pokrój na cząstki, dodaj do kaszy, wymieszaj.

Gotowe!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s